Πρόσκληση συμμετοχής σε σεμινάριο των ΚΠΕ Ποροΐων, Κιλκίς & Βελβεντού, 17-18 Μαΐου 2019

5 Απριλίου 2019 kpeporoia Ημερίδες - Σεμινάρια

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ποροΐων, σε συνδιοργάνωση με τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς και Βελβεντού,  στο πλαίσιο του Έργου «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Κ.Π.Ε.) – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ», μέσω του νέου επιχειρησιακού προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ»,Άξονας Προτεραιότητας 6, στις περιφέρειες ΛΑΠ, το οποίοσυγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα υλοποιήσει διήμερο σεμινάριο με τίτλο:

«Το δικαίωμα στην αειφορία»

Η επιμόρφωση απευθύνεται σε 56 εκπαιδευτικούς της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Ανατ. και Δυτ. Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Κοζάνης, Φλώρινας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας και Σερρών.

Στόχοι του σεμιναρίου είναι:

  • Η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών αναφορικά με διαχείριση των φυσικών πόρων.
  • Η γνωριμία με τα περιβαλλοντικά προβλήματα και τις προτεινόμενες λύσεις τους.
  • Η εφαρμογή των αρχών της αειφορίας στην καθημερινότητα τους.

Διάρκεια σεμιναρίου:

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί από το απόγευμα της Παρασκευής 17 Μαΐου 2019 μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου 18 Μαΐου 2019  στα Κάτω Πορόια Σερρών. Ειδικότερα:

Έναρξη (Προσέλευση – Εγγραφές), την Παρασκευή 17-5-2019 και ώρα 16:00

Λήξη εργασιών, το Σάββατο 18-5-2019 και ώρα 18:00

Κάλυψη δαπανών: Τα ΚΠΕ Ποροΐων – Κιλκίς – Βελβεντού, θα καλύψουν από τον Προϋπολογισμό τους, τις επιλέξιμες  δαπάνες του σεμιναρίου.

Ειδικότερα: Θα καλυφθούν τα έξοδα διαμονής (στη Μαθητική Εστία Ποροΐων) όσων η έδρα απέχει πάνω από 160 χλμ από τα Κάτω Πορόια (για όσους δεν καλύπτουν την προϋπόθεση των 160 χλμ και επιθυμούν να μείνουν στη Μαθητική Εστία Ποροΐων, η διαμονή κοστίζει 5 ευρώ ανά διανυκτέρευση).

Θα καλυφθούν τα έξοδα διατροφής (ένα γεύμα) όλων.

Τα έξοδα μετακίνησης των εισηγητών που είναι μέλη Π.Ο. συνεργαζομένων ΚΠΕ θα καλυφθούν  από τον προϋπολογισμό των ΚΠΕ στα οποία υπηρετούν. Τα έξοδα μετακίνησης των εισηγητών, που δεν είναι μέλη Π.Ο. ΚΠΕ θα καλυφθούν από τον προϋπολογισμό των ΚΠΕ Ποροΐων – Κιλκίς – Βελβεντού.

Τα ΚΠΕ δεν καλύπτουν τα έξοδα μετακίνησης των επιμορφούμενων εκπαιδευτικών.

Αιτήσεις συμμετοχής:

Οι αιτήσεις συμμετοχής των εκπαιδευτικών  που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες   πρέπει να κατατεθούν στους αρμόδιους Υπεύθυνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Π.Ε.) /Σχολικών Δραστηριοτήτων (Σ.Δ.) μέχρι και την Δευτέρα 15-4-2019.

Παρακαλούμε τους εκπαιδευτικούς, που θα υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στους Υπεύθυνους Π.Ε. ή Σ.Δ. της Διεύθυνσής τους, να φροντίσουν να κοινοποιήσουν και στο mail του ΚΠΕ Ποροΐων kpeporoi@otenet.gr την αίτηση τους, καθώς οι ημερομηνίες υποβολής είναι εξαιρετικά πιεστικές και υπάρχει ενδεχόμενο να καθυστερήσουν με την αλληλογραφία οι λήψεις των αιτήσεων από τις Διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε. Εκπ/σης.

Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/